niedziela, 2 października 2016

Nuggetsy ze skrzydełek kurczaka







Składniki:

10 skrzydełek z kurczaka,


Przyprawa w płynie maggi,
Bułka tarta,
Mąka kukurydziana,
 Panierka,
2 jajka,

Wykonanie:
Od skrzydełek odciąć   końcówki ( te ostre, których nie będziemy używać).
 Pozostałe skrzydełko podwójne  przeciąć na dwa.  Przełożyć do miseczki i zalać przyprawą maggi, tak aby opłynęły. Pozostawić na  minimum 2 godziny w lodówce.
Jajka wybić na talerz i roztrzepać. Mąkę  wymieszać z bułką tartą i panierką.   Skrzydełka  obtoczyć w jajku i  mieszance z panierką. Smażyć  na gorącym głębokim tłuszczu 15 minut po każdej stronie. Temperaturę tłuszczu  można zmniejszyć, żeby się nie przypaliły, a opiekły na złocisty kolor.
 Potrawę można przyrządzać z filetów z kurczaka w miejsce skrzydełek.

S M A C Z N E G O  !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz