sobota, 7 maja 2016

Surówka z kapusty



surówka z młodej kapusty
jest ulubioną surówką moich
bliskich. Jest bardzo smaczna



Składniki:

1 nieduża główka kapusty,

1 marchewka,

1/3 cebuli,

Koperek,

Sok z 1/3 cytryny,

Sól, pieprz, cukier

1 czubata  łyżka cukru,

2 łyżki oleju,




Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować (pokroić), dodać marchew startą na grubych oczkach i pokrojoną na drobno cebule. Posolić, popieprzyć, dodać cukier i  drobno pokrojony koperek. Kapustę zgnieść i odstawić . Po chwili  dodać olej i sok z cytryny. Można więcej dodać cukru.

1 komentarz:

  1. Surówka z młodej kapusty to obowiązkowa pozycja i u mnie :) Znak tego, że nadeszła już wiosna i sezon na świeże warzywa )

    OdpowiedzUsuń