czwartek, 27 października 2016

sałatka roszponka z awokado




 Składniki:
– 75 g roszponki
– 10 sztuk pomidorków koktajlowych
– 1 awokado
– 3 łyżeczki oleju
– ½  łyżeczki musztardy
– sok z połowy limonki
– szczypta soli, pieprzu i cukru

Wykonanie:
 Roszponkę myjemy, odsączamy  wrzucamy do miski. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki i dorzucamy do sałatki.

Na koniec robimy dressing. Do garnuszka dajemy olej, musztardę, sok z limonki i przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę polewamy dressingiem i mieszamy.


Na koniec robimy dressing. Do garnuszka dajemy olej, musztardę, sok z limonki i przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę polewamy dressingiem i mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz