wtorek, 27 września 2016

Cieciorka w pomidorach



 Cieciorka jest smaczna i dietetyczna. 
Przypomina fasolkę, ale nie ma łusek.

Składniki:

  •   Opakowanie cieciorki,
  •   Przecier pomidorowy,
  •   1 podwójny filet z kurczaka lub inne chude mięso wcześniej gotowane,
  •   ½ cebulki,
  •   1 ząbek czosnku,
  •   Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, majeranek, papryka słodka,


Wykonanie:
Ugotować cieciorkę wcześniej namoczoną.  Można użyć gotowej cieciorki z puszki ( nie wymaga gotowania).  Filet z  kurczaka pokroić  na  małe kawałki. Obsypać   kawałki fileta przyprawami i smażyć na patelni, dodać pokrojoną  cebulę, czosnek .  Jak cebula lekko się przesmaży dodać odsączoną cieciorkę i przecier pomidorowy. Przyprawić solą i przyprawami do smaku. Razem poddusić.

Danie gotowe do podania.  Najlepiej smakuje samo. Można  z chlebem.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz