czwartek, 8 marca 2018

Gulasz z makaronem




Składniki:
Makaron wstążki,
Mięso drobne z indyka 200 gram,
Mała cebula,
1 łyżka oleju,
Mały przecier pomidorowy,
koperek,
100 ml białego wina,
Przyprawy:  kurkuma, sól ,pieprz, majeranek, bazylia, papryka ostra i słodka.
Wykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.  Na  patelni rozgrzać tłuszcz, dodać  mięso oprószone słodka i ostrą papryką. Jak się zarumieni dodać posiekaną cebulę, majeranek, kurkumę,koperek, bazylię,pieprz, sól. Po 10 minutach podlać niewielką ilością białego wina. Przykryć i dusić na bardzo małym ogniu. Dodać  trochę przecieru  pomidorowego. W razie potrzeby dolać wody.  Dodać koperek ( może być mrożony). Jeżeli mięso będzie miękkie dodać makaron i razem  chwilę poddusić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz