niedziela, 13 sierpnia 2017

Zupka Pomidorowa dla Niemowląt



Składniki:
200 ml wody źródlanej
dwa pomidory (dojrzałe i słodkie) bez skórki i bez nasion pokrojone w cząstki
łyżka oliwy z oliwek
łyżka ryżu lub płatków ryżowych

jedna marchewka starta na tarce na drobnych oczkach
jedna pietruszka starta na tarce na drobnych oczkach
koperek lub natka pietruszki

Pomidory rozdrobnij blenderem. Do garnka wlej wodę, dodaj rozdrobnione pomidory, marchewkę i pietruszkę. Zagotuj. Dodaj łyżkę oliwy, ryż, koperek lub natkę. Pogotuj 15 minut na zmniejszonej mocy. Zupka jest odpowiednia dla niemowląt od 7 miesiąca życia. Polecam!

Spróbuj również:
 Kluski leniwe dla niemowląt
Zupka Dyniowa dla Niemowląt


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz