Ryba jest w tym przepisie bez smażenia.
Jest to moja potrawa na wigilijnym stole.
Składniki:
3 filety z ryby,
4 marchewki,
1 cebula,
2 pietruszki,
½ selera,
Mały przecier pomidorowy,
2 łyżki oleju,
Przyprawy: sól, pieprz, majeranek.
Wykonanie:
Warzywa umyć obrać i
zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Rozgrzać olej i podsmażyć lekko okrojoną
cebulę. Po chwili dodać startą na grubych oczkach : marchew, pietruszkę i
selera. Podlać przecierem pomidorowym. Na wierzch położyć kawałki ryby ( może
być jeszcze zamrożona).
Poddusić przez 15- 20 minut. Doprawić do smaku solą,
pieprzem i majerankiem.
Można podawać ją na ciepło z ryżem lub z chlebem.
U mnie jest ona nieodzowna na wigilijnym stole i wtedy jest podawana na ciepło jako oddzielna potrawa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz