czwartek, 12 października 2017

Zupka Dyniowa dla Niemowląt

DLACZEGO WARTO JEŚĆ Dynię --> przeczytaj 

Składniki:
dynia - świeża lub mrożona pokrojona w kostkę
dwie marchewki
pietruszka
cebula
ziemniaki
olej rzepakowy zimno-tłoczony  - łyżka stołowa (polecam: http://olejowyraj.pl/shop/25-olej-rzepakowy )
kaszka kukurydziana - łyżka stołowa
przyprawy: pieprz i kurkuma

Wszystkie warzywa obrane i pokrojone umieszczamy w garnku. Zalewamy wodą tylko tak aby przykryła ona warzywa.  Gotujemy 20 minut. Dodajemy olej i przyprawy. Mieszamy i chwilę jeszcze gotujemy. Aby zupa miała postać kremu blendujemy ją dokładnie.
Polecam dla niemowlaków po szóstym miesiącu życia. SMACZNEGO!!!

SPRÓBUJ TAKŻE :

ZUPKA POMIDOROWA DLA NIEMOWLĄT
KLUSKI LENIWE DLA NIEMOWLĄT




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz