wtorek, 1 maja 2018

Torcik galaretkowy




Składniki:
  • 3 kolorowe galaretki,
  • ½ litra śmietany 30%,
  • Żelatyna,
  • ¼ gorzkiej  czekolady,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • Cukier waniliowy,
  • Biszkopty,


Wykonanie:

Każdą z galaretek rozpuścić w  szklance wody.  Następnie wystudzić  w lodówce, aby stężała.      Galaretki wyjąć na deskę i pokroić na drobne cząstki. Rozpuścić żelatynę w ½ szklanki gotującej wody. Następnie  lekko ją schłodzić. Chłodną śmietanę wylać do naczynia, dodać cukier i cukier waniliowy.  Ubić ja na sztywno mikserem, Dodać  powoli ubijając rozpuszczoną żelatynę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz