środa, 22 lutego 2017

Gołąbki wegetariańskie



 
polecam dietetyczne danie bezmięsne
Składniki:
1 torebka ryż naturalny ,
½ cebuli,
Ząbek czosnku,
Kapusta,
1 jajko,
Pomidory suszone  w oleju,
Przecier pomidorowy,
Koperek lub natka z pietruszki,
Przyprawy: Sól, pieprz, bazylia

Wykonanie:
Zdjąć ostrożnie liście z kapusty i obgotować je.  Ugotować ryż naturalny lub brązowy. Ja użyłam ryż w torebkach.  Do miski włożyć  przestudzony ryż. Dodać jajko, pokrojone na drobno pomidory suszone z zalewy olejowej, posiekany koperek., posiekaną na drobno małą cebulkę, przyprawy : sól, pieprz i bazylię. Wymieszać.  Farsz nakładać na środek liści kapusty i zawijać gołąbki. Do garnka na dno wlać trochę wody. Układać w nim zawinięte gołąbki. Gotować na wolnym ogniu. Dodać trochę posiekanej cebuli, kilka suszonych pomidorów, rozgnieciony ząbek czosnku, przecier pomidorowy. Przyprawić do smaku : solą, pieprzem i bazylią. Dodać posiekany koper lub natkę z pietruszki. Jeszcze  trochę podgotować.
G O T O W E   _  SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz